Bouwmateriaal

Toen Josh het over bouwen en verhuizen had, hoopte ik stiekem dat het slechts één van die ideeën zou zijn die voorbij zouden gaan. Het klonk als veel werk en ik vond het geweldig waar we toen woonden. De locatie was perfect, we hadden genoeg ruimte en ik was nog niet eens klaar met het inrichten van de kelder in dat huis! Echter, na meer dan een jaar op zoek te zijn geweest naar land (we hadden 1-3 hectare in gedachten), realiseerden we ons dat land met internet niet hand in hand gaat, dus we cirkelden terug naar veel in een buurt waar we oorspronkelijk meer dan een jaar eerder naar keken. Josh was behoorlijk ingesteld, en ik sprong in het vertrouwen van mijn man’s voorsprong. Hij is Sales Manager bij Atlas Copco Vlaanderen

Tijdens het proces hoorden we vaak andere koppels zeggen: “Ons huwelijk zou de bouw van een huis nooit overleven”, wat me altijd een beetje aan het lachen maakte. Niet omdat ik dacht dat we dit ding op slot hadden en ons huwelijk was rotsvast, maar omdat ik weet dat we alleen door de genade van God werden geleid om een huis te bouwen, iets waarvan ik nooit echt heb gedroomd om het te doen. Mijn man is de dromer in onze relatie. Hij werkt zo hard en droomt altijd over het volgende grote avontuur in het leven. Ik ben daarentegen altijd een beetje huiverig geweest voor verandering en heb de neiging om er “tevreden” mee te zijn waar God mij heeft. Mijn man herinnert me er liefelijk aan dat tevreden zijn niet mag worden verward met zelfgenoegzaamheid. Ik wist dat God ons duidelijk veel te leren had, omdat het bouwen van een huis niet iets was wat ik op mijn emmerlijstje had staan. Dus toen ik de quote hoorde, “Ik heb dit huis niet gebouwd, dit huis heeft mij gebouwd”, raakte het met mij ongeveer 3/4 van de weg door het project. Ik had echt het gevoel dat God door ons heen bouwde en werkte aan elke stap van de weg om onze eigen verwachtingen en ideeën te verfijnen en ook door ons huwelijk. Het was een geweldig project om hand in hand samen te komen en te bidden door elke beproeving en beslissing die uiteindelijk leidde tot wat God precies in gedachten had voor ons gezin. Onze welfsels en predallen kochten we bij gewelven.be

We kochten het lot in augustus 2016 en alle emoties kwamen erbij. We waren nerveus en opgewonden over alle vragen en mogelijkheden. We wisten de hele tijd dat het bouwen van een huis veel extra stress en werk met zich mee zou brengen, maar uiteindelijk was de gedachte aan het bouwen van een huis dat doelgericht past bij onze levensstijl spannend en zo’n unieke kans wilden we niet voor lief nemen.

Toen ik eenmaal een beetje meer in de ban was van de gedachte om een huis te bouwen, begon ik me een beetje duizelig te voelen over het ontwerpen van onze eigen ruimte. Ik beweer niet dat ik een expert ben op het gebied van design, maar er was een beetje passie en opwinding in me opgekomen toen ik wist dat we deze kans hadden. De laatste keer dat ik echt iets ontwierp was mijn Senior prom dress en ik heb een blonde Jasmine look (iemand herinnert me eraan en ik laat je misschien een foto zien op mijn IG verhalen, ha) Ik kijk nu zeker naar die jurk en zeg, “Wat dacht ik wel niet”.

Onnodig te zeggen dat ik ervoor wilde zorgen dat we een huis ontwierpen dat praktisch was voor een gezin van vijf personen en dat de tand des tijds kon doorstaan… en kinderen. Toen Josh en ik door verschillende huisstijlen gingen, was het makkelijk om het eens te worden over onze collectieve stijl. Josh (als grafisch ontwerper) heeft een zeer moderne stijl. Ik daarentegen ben erg traditioneel. Dus natuurlijk was een modern huis in boerderijstijl precies wat we nodig hadden.

Ontwerpen, bouwen en verhuizen met 3 kleine kinderen is niet allemaal perziken en crème. Het is zeker een avontuur.

Ik werd vaak gevraagd: “Hoe ga je het proces voor het bouwen van een huis op maat starten?”

Het is mogelijk om online blauwdrukken te kopen, het is mogelijk om een huis te kiezen dat je gewoon wilt “tweaken” waar een bouwer misschien vertrouwd mee is, maar we hadden een specifieke visie voor onze familie die langzaam aan samenkwam. We wilden iets unieks, iets dat tijdloos zou voelen, iets praktisch en iets dat specifiek ontworpen is met onze levensstijl in het achterhoofd.

Dit is het proces dat we hebben doorlopen om ons huis te bouwen.
Onderzoek – Neem de tijd om echt samen te stellen welke stijl en uitstraling je wilt, zowel voor het exterieur als voor het interieur van je huis. Ik stel voor om alles wat uw aandacht en de aandacht van uw echtgenoot trekt, vast te leggen. Ik heb Pinterest en Houzz gebruikt om borden samen te stellen. Ik scheidde mijn planken op basis van de kamers, en toen ik het uiteindelijk vernauwde had ik een “definitief interieur” en “definitief exterieur” bord dat ik gebruikte om te verwijzen wanneer ik mijn bouwer of aannemer onze visie moest laten zien.

Bank- Maak een afspraak met een leenadviseur, zodat je voorbereid bent op hoeveel je kunt of wilt besteden aan het bouwen van een huis. Dit kost een flinke portie tijd (ik schat minstens 2 weken) om het papierwerk op gang te krijgen en de cijfers te laten rollen. Dit is nuttige informatie om te hebben voordat u met uw bouwer of architect gaat praten.

Huur een architect in – We hebben onze vriend, met wie we zijn opgegroeid (een van Josh’s beste vrienden van de middelbare school), uit Arkansas ingehuurd om ons te helpen bij het ontwerpen van onze aangepaste woning. Dit hele proces heeft ons 6 maanden gekost. Er waren veel herzieningen en veel denkprocessen waarbij we van kamer naar kamer liepen om er zeker van te zijn dat het ontwerp praktisch was.