Ramen en deuren kiezen

Hoe u Windows kunt kiezen die past bij de stijl van uw huis
Er zijn veel verschillende raamstijlen beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal tegelijk uitgevonden. Net als verschillende huisstijlen zijn ze in de loop der jaren ontstaan. Zo komen bepaalde raamstijlen historisch gezien vaker voor in bepaalde huisstijlen, omdat hun esthetiek en functionaliteit elkaar aanvullen. Er zijn echter geen echte goede of verkeerde ramen om voor uw huis te kiezen (als u uw blokhut wilt uitrusten met turquoise trechterramen, dan moet u er zeker voor gaan!) De volgende zijn slechts voorbeelden van de meest voorkomende combinaties van ramen en huisstijlen.

Koloniale RevivalKoloniale Huis Zonsopgang Ramen
Koloniale Revival huizen putten uit een eeuwenlange architectonische traditie om een statige esthetiek te geven, dus het is alleen maar passend dat ze voorzien zijn van ramen die net zo traditioneel zijn. Dubbelhangende ramen, met hun tijdloze stijl, zijn een uitstekende keuze voor Colonial Revivals, omdat deze woningen symmetrische gevels hebben met gelijkmatig verdeelde ramen. Bovendien, omdat deze huizen vaak een chiquere smaak hebben, kan het aankleden van de dubbelhangende ramen met roosters en sierlijk hang- en sluitwerk een mooie flair toevoegen.

Victoriaanse Huis Zonsopgang Ramen
Victoriaanse huizen zijn ontworpen om de belichaming van weelde te zijn. Ze zijn vaak groter dan andere huisstijlen en bevatten dramatische hoeken en sierlijke details zoals rolwerk, gebitsbekleding, portieken en torentjes. Als zodanig bedelen ze om ramen die net zo opzichtig zijn. Bay en bow ramen zijn altijd een geweldige optie voor Victoriaanse huizen, omdat ze de grandioosheid en verwennerij van het Engels Renaissance architectuur overbrengen. Klik hier voor Ramen en deuren kiezen Waarom genoegen nemen met één raam als je veel ramen bij elkaar kunt zetten? Natuurlijk zijn deze stijlen niet helemaal voor de show; ze hebben ook een praktisch aspect. Vroege Victoriaanse huizen werden gebouwd voor de komst van de elektriciteit, en dus waren grotere, meer expansieve ramen nuttig om meer natuurlijk licht binnen te laten.

Ranchstijl
Terwijl deze stijl dateert uit de jaren 1920, was het niet tot na de Tweede Wereldoorlog dat de huizen in ranch-stijl echt begonnen op te duiken over de hele V.S. Ze waren niet al te fancy als Victoriaanse huizen, maar in plaats daarvan gericht op het nut en de economie, terwijl ze nog steeds charmante gezelligheid bieden. Een van de meest opvallende kenmerken van de ranch-stijl huizen is dat ze typisch slechts een verhaal, dus de ramen die ze hebben de neiging om breder te zijn dan ze lang zijn om de muur te maximaliseren ruimte. Opties zoals schuiframen, ramen en openslaande ramen zijn allemaal goede keuzes voor deze stijl van wonen, omdat ze voldoende functionaliteit bieden, terwijl ze toch bescheiden blijven in het uiterlijk.

Midden-Century Modern
Als je niet weet wat mid-eeuwse moderne stijl is, denk dan maar aan de show Madmen-huizen met open plattegronden, strakke en eenvoudige lijnen, zeer gestroomlijnd, enigszins minimalistisch. Terwijl de kleuren misschien luidruchtig waren (oranje shag kleden, limoengroen paisley behang) was de architectuur veel ingetogener. De eenvoud van het moderne design uit het midden van de eeuw was eigenlijk een direct antwoord op de overdreven sierlijke stijlen van de Victoriaanse architectuur. En terwijl grote, multi-dimensionale ramen gebruikelijk waren in Victoriaanse huizen, was de mantra van de moderne stijl uit het midden van de eeuw eenvoudig, eenvoudig, eenvoudig. Als zodanig, foto ramen, openslaande ramen, en schuiframen werden sterk gekenmerkt in het midden van de eeuw moderne huizen vanwege hun slanke, low-profile kozijnen en hun uitgestrekte glazen kijkvenster, die ongehinderd werd door sjablonen, muntins, en andere decoratieve elementen.

Het kiezen van raammaterialen
Bij de keuze van ramen met een bepaald kozijnmateriaal spelen veel overwegingen een rol, zoals prijs, prestatie en esthetiek. Door te bepalen welke van deze aspecten voor u het belangrijkst zijn, kunt u vaak de keuze van een materiaal voor uw vervangende ramen gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld, vinyl ramen hebben de neiging om aan de meer kosteneffectieve kant van het spectrum te zitten. Dat wil niet zeggen dat er geen dure vinyl ramen en goedkope glasvezel en houten ramen zijn, maar over het algemeen is vinyl een meer betaalbare optie vanwege de beschikbaarheid ervan en het feit dat het gemakkelijker in verschillende vormen kan worden gegoten. Vinylramen staan bekend als onderhoudsarm en met natuurlijke isolerende eigenschappen, die beide een zeer aantrekkelijke raamoptie zijn.

Kies Windows voor uw huis StyleFiberglass ramen meestal een beetje meer kosten dan vinyl ramen, maar ze hebben een aantal unieke functies die hen een favoriet van huiseigenaren. Zo wordt glasvezel vaak aangeprezen als het sterkste en meest duurzame raammateriaal op de markt, dus op de lange termijn kan die extra out-of-pocket investering de moeite waard zijn. Glasvezelramen zijn ook extreem stijf en zullen niet kromtrekken of verdraaien, zelfs niet bij extreme temperatuurschommelingen. En, in tegenstelling tot vinyl ramen, kunnen glasvezel ramen meerdere malen geschilderd worden, wat meer flexibiliteit biedt als het gaat om het veranderen van het uiterlijk van uw huis. Bekijk hier onze bedrijfsfilm